Previous slide
Next slide
start-inzameling

Start inzameling op milieustraat

Persbericht

09-03-2020

Op weg naar een Circulair Ambachtscentrum in de Hoeksche Waard

Afgedankte spullen een nieuw leven geven. Het is straks mogelijk in een Circulair Ambachtscentrum in de Hoeksche Waard. Vrijwilligers verzamelen vanaf zaterdag 7 maart potentiele producten in en repareren ze dan voor de verkoop. “Naast het verminderen van de hoeveelheid afval, maken we er zo gewoonweg nog mensen blij mee!”, zegt wethouder Huibert Steen.

Op de milieustraat van de RAD komen veel producten binnen die nog best een tweede ronde mee kunnen. Het project ‘Samen Circulair’ zorgt ervoor dat vrijwilligers deze producten tussen het afval vandaan halen en klaar zetten voor een opknapbeurt. Dat moet uiteindelijk gaan leiden tot een waar Circulair Ambachtscentrum, waar spullen worden gerepareerd of omgevormd tot nieuwe, hippe, producten. Daarna krijgen de spullen een nieuwe eigenaar via verkoop in bijvoorbeeld kringloopwinkels.

Wethouder Huibert Steen is ontzettend trots op dit initiatief: “De inwoners van de Hoeksche Waard zijn zich er steeds meer van bewust dat afval een grondstof is. Toch gooien we met elkaar nog veel waardevolle spullen weg via de milieustraat. Ontzettend zonde! Met een Circulair Ambachtscentrum slaan we straks 2 vliegen in 1 klap. We verminderen de hoeveelheid restafval én we bieden op termijn werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het centrum heeft zo op meerdere vlakken een maatschappelijke meerwaarde. Met dit soort initiatieven maken we bovendien de waarde van afval op een concrete manier zichtbaar voor het publiek.”

Samenwerkingsverband

Het project ‘Samen Circulair’ is een initiatief van Welzijn Hoeksche Waard, gemeente Hoeksche Waard, RAD en Denns Werk. Provincie Zuid-Holland ondersteunt het project met een bijdrage uit het gebiedsprogramma Hoeksche Waard. De opening op 7 maart betrof de kick-off van het project: vanaf die datum kunnen inwoners op zaterdag herbruikbare goederen inleveren op de milieustraat. De komende maanden ontwikkelen de initiatiefnemers van ‘Samen Circulair’ het project tot een volwaardig centrum.

Vrijwilligers

Het centrum is op zoek naar vrijwilligers die één of meerdere zaterdagochtenden per maand op de milieustraat aanwezig zijn om waardevolle goederen aan te nemen. Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.samencirculairhw.nl.

Vrijwilligers van het Tweedehands Warenhuis en Dennis Happé uit Oud-Beijerland ontvangen van wethouder Huibert Steen de eerste kringloopgoederen.