De aanleiding voor het project ‘Samen Circulair’ is het steeds urgenter wordende vraagstuk rondom het gebruik van grondstoffen. Wij gebruiken met zijn allen meer grondstoffen dan de aarde kan produceren. Het is daarom van belang na te denken over het langer in omloop houden van grondstoffen in plaats van ze weg te gooien. Dit vraagstuk is het thema van de circulaire economie. Met het project spelen wij in op verschillende onderdelen van de circulaire economie: herstellen, hergebruik, herbestemmen en recyclen.
Stichting Samen Circulair is opgericht om in de Hoeksche Waard een ambachtscentrum te ontwikkelen waar ingezamelde goederen van de milieustraat worden gerepareerd, opgewaardeerd en opnieuw verkocht. Naast het redden van spullen vinden wij het ook belangrijk om een werkplek te bieden aan mensen die, om wat voor reden dan ook, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.
Wil je meer te weten komen over de circulaire economie? Kijk dan op:
www.circulairondernemen.nl en www.milieucentraal.nl
DE ORGANISATIE
Stichting Samen Circulair is opgericht in 2021 onder de vlag van Stichting Welzijn Hoeksche Waard.
De stichting kent een Raad van Toezichtmodel. Mevrouw Louise Bergenhenegouwen is directeur-bestuurder en als zodanig verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het geheel en het bewaken van de kaders waarbinnen gewerkt wordt. Zij vertegenwoordigt de stichting naar buiten en werkt volgens de wet en de statuten.
De Raad van Toezicht bestaat uit zes leden:
Voorzitter: Dhr. E.A. van Nieuwenhuijsen
Algemene Leden:
Dhr. J.L. van Driel
Dhr. T. C. Edel
Dhr. L.R. de Waard
Mevr. H.A. Putters – Schepers (plaatsvervangend voorzitter)
Dhr. J.S. Boonstra
Directeur-bestuurder:
Louise Bergenhenegouwen
Jaarverslag
Download hier ons jaarverslag van 2022 en ontdek van voor moois wij allemaal hebben gerealiseerd.
Stichting Samen Circulair – Jaarverslag 2022
Statuten
Download hier de statuten van Stichting Samen Circulair.
Statuten Stichting Samen Circulair
Project partners
Het project ‘Samen Circulair’ is een gezamenlijk initiatief van de onderstaande partijen.
Wij stellen ze graag aan je voor.
Denns Werk is de eenmanszaak van Dennis Happé, beeldend kunstenaar en ontwerper. Met projecten als Post-21 – ruimte voor cultuur en ondernemen (in het voormalige postkantoor in Oud-Beijerland) en het project afvalredders.nl neemt hij het initiatief om maatschappelijke vraagstukken op creatieve manier onder de aandacht te brengen.
De circulaire economie is een belangrijk thema voor de gemeente Hoeksche Waard. De gemeente is daarom initiatiefnemer van verschillende projecten zoals: innovatietafels met ondernemers, de week van de circulaire economie en plasticvrij Hoeksche Waard. Daarnaast zorgt de gemeente ervoor dat er zo veel mogelijk duurzaam wordt ingekocht.
Samen met de provincie start de regio Hoeksche Waard met een programma om de ontwikkeling in de regio te stimuleren: Het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard. Het doel: de economische vitaliteit van het gebied versterken en de kwaliteit van de leefomgeving op niveau houden. Dit doen we door bestaande gebiedsvisies, activiteiten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar meer gaan ondersteunen en beter op elkaar aansluiten. Het project ‘Samen Circulair’ wordt ondersteund vanuit het thema Duurzaamheid.